Ukategorisert

Færre bør få skattefinansierte fedmeoperasjoner

Frihet innebærer et stort ansvar. Å putte altfor mye i egen kropp kan gi negative ringvirkninger, noe mange overvektige personer opplever.

Et par tusen personer blir fedmeoperert hvert år, operasjoner det offentlige dekker gjennom skattefinansierte budsjett. Overlege Villy Våge ved Haukeland universitetssykehus, mener flere bør få tilbud om operasjoner gjennom skattefinansiert helsevesen.

Liberalister, og spesielt Liberaleren, forsvarer at alle skal få putte hva som helst i egen kropp, men vi legger ikke skjul på at friheten bør medføre ansvar for egen helse. Usunt kosthold over lang tid, selv om det ikke finnes en nøyaktig fasit på hva som er usunt, kan gi fedme.

–Flere enn de 2 000 som får tilbudet i dag, bør kunne få gratis operasjon, sier Villy Våge til NRK.no.

Det er forresten ikke noe som heter gratis operasjon. De som blir operert betaler og de fleste får dekket behandlingen gjennom det Liberaleren omtaler som skattefinansiert. Skal borgerne få beholde mer av egne penger, må skattefinansierte utgifter reduseres. Enkelt og greit.

Tjukke liberalister
Liberalerens redaksjon består av personer som uten tvil kan defineres som «tjukasser». Vi er beviset på at det er mulig å være overvektig samtidig som livet er mer enn bra.

Når liberalistiske «tjukasser» drikker for mye Coca Cola og spiser for mye pizza til middag med sjokolade som dessert, forstår vi at «godsakene» havner på kroppen i form økt vekt. Vi velger selv vårt inntak av mat og drikke med de fordelene og ulempene dette gir.

Mest lest

Arrangementer