Ukategorisert

Regelverket for poker bør liberaliseres ytterligere

At politiet bruker skattefinansierte ressurser på poker, altså et kortspill der voksne personer med fravær av tvang deltar, er dårlig bruk av ressurser.

På torsdag aksjonerte politiet mot flere illegale pokerklubber i Oslo. Over hundre politibetjenter deltok i aksjonene, ifølge Aftenposten. Du leste riktig, over hundre politibetjenter deltok i aksjonen mot frivillig kortspill.

Poker, altså kortspill mellom voksne personer, bør liberaliseres. Liberale politikere, blant annet fra Fremskrittspartiet, er enige, men mener det bør være grenser for hvor stor innsatsen kan være. Partiet vil, for å uttrykke det enkelt, regulere markedet.

Liberaleren går lengre. Vi vil at poker skal være lovlig med så få reguleringer som overhode mulig. Det er meningsløst at det blir brukt skattefinansierte penger på borgere som av fri vilje spiller om penger. Samtidig er det ikke politiet, Lotteritilsynet og skjenkekontrollen sin feil at det politiske flertallet har sørget for forbud mot å tilby organisert pokerspill med penger. Etatene gjør jobben de er satt til å gjøre, selv om det er dårlig utnyttelse av skattefinansierte penger.

Aksjoner mot pokerklubber er vanlig i Norge. I november 2015 var det aksjon mot en klubb i Bergen.

Mest lest

Arrangementer