Ukategorisert

Norge bruker ekstremt med skattefinansierte penger på barnefamilier

Bruken av skattefinansierte penger på barn og barnefamilier er enorm i Norge. Det er, ifølge statsbudsjettforslagene til regjeringen og partiene, bred enighet om forbruket.

Staten/offentlig sektor er inne på nesten alle områdene når det gjelder barn. Det er en vanvittig satsing, eller kjøp av oppslutning gjennom bruk av skattefinansierte penger.

Det ble født 56 600 barn i 2017, 2 300 færre enn året før. Dette ga et samlet fruktbarhetstall på 1,62 barn per kvinne. Det er det laveste som er målt i Norge noen gang, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Senterpartiet har i dag sendt ut en pressemelding der regjeringen får skylden for lavt fruktbarhetstall. Renspikket populisme fra Senterpartiets stortingsgruppe.
–Regjeringen har ført en politikk med skattelettelser til de rike mens barnefamilier har oppnådd redusert verdi av fradrag samtidig som boligprisene har økt betydelig, sier Sigbjørn Gjelsvik, Senterpartiets finanspolitiker, ifølge pressemeldingen.

Hvis vi pent og pyntelig skal glemme at det er Stortinget som gjør vedtakene, hva er Senterpartiets alternative forslag? Bruk av enda mer penger, penger de samme foreldrene må betale inn gjennom skatter og avgifter?

Det er mulig å beskylde regjeringspartiene for mye rart, men store skattelettelser er ikke én av beskyldningene vi kan eller bør rette mot regjeringspartiene. Staten har aldri brukt så mye penger som under Solberg-regjeringen og mye av forbruket går til barn og barnefamilier.

Hva med at vi er inne i en annen tid der voksne får færre barn enn det som var vanlig for få år siden?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer