Ukategorisert

Stor stat betyr korrupsjon

Norge har en stor stat med konsesjoner og støtteordninger, noe som alltid fremmer korrupsjon.

Regjeringen har gjennomført forenklinger, uten at endringene er merkbare. Norge er fortsatt et land basert på tillatelser og søknader.

Statsminister skal til en konferanse om antikorrupsjon i Paris i slutten av mars. Erna Solberg skal faktisk åpne OECDs globale forum for antikorrupsjon og integritet sammen med OECDs generalsekretær José Ángel Gurría.

OECDs Forum for antikorrupsjon og integritet er, ifølge OECD, verdens viktigste årlige offentlig tilgjengelige møteplass for diskusjon om temaene. Fjorårets forum samlet 1500 deltakere fra 115 land. I tillegg til myndighetsrepresentanter og representanter fra sivilt samfunn og akademia, var én tredel av deltakerne fra det private næringsliv, melder Statsministerens kontor.

Konferansen åpner 27. mars.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
    Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?