Ukategorisert

Skattemeldingen har kommet

Det er mulig å sjekke skattemeldingen via Skatteetaten.no.

Det er i år opprettet flere nye poster i skattemeldingen. Dette bidrar til mer presis informasjon slik at skatteberegningen kan bli mer korrekt, ifølge Skatteetaten.

Eksempel på nye poster er blant annet post for å føre utenlandsk pensjon, for individuell pensjonssparing og for aksjesparekonto. Det er også nytt for mange at de vil se informasjon om verdsettingsrabatt og gjeldsreduksjon i skattemeldingen.

Forhåndsutfylt ikke er det samme som ferdigutfylt. Det er noen opplysninger som du må fylle inn selv, for eksempel manglende opplysninger fra oppgavegivere, bankinnskudd, inntekt eller feriebolig i utlandet, eller inntekter fra utleie av eiendom i Norge, boligopplysninger med mer. Hvis alt er riktig, og du ikke har noen endringer trenger du heller ikke levere skattemeldingen, ifølge Skatteetaten.

Norge har et komplisert skattesystem, uansett om man er for eller mot mye skatt. Systemet kunne med fordel vært forenklet, for eksempel gjennom system med flat skatt.

Mest lest

Arrangementer