Ukategorisert

Vil drøfte Statoils nye navn i Stortinget

Humøret til de folkevalgte kan avgjøre om en eiersak ender som en politisk debatt i Stortinget, ett av mange argument for at statens rolle bør være som regulator og lovgiver; ikke som eier.

Den 15. mars 2018 ble det kjent at styret i Statoil ASA har lagt fram forslag for generalforsamlingen om å endre navn på selskapet fra Statoil til Equinor. Om det nye navnet er godt eller dårlig, er det delte meninger om uten at noen sitter på en fasit.

Navnesaken har gjort sitt til at Espen Barth Eide og Marit Arnstad har funnet hverandre. Arbeiderpartipolitikeren og senterpartipolitikeren ber i et representantforslag, at spørsmålet om et eventuelt skifte av navn på Statoil ASA blir utsatt inntil saken er redegjort for og drøftet i Stortinget.

Slik sammensetningen er på Stortinget i denne valgperioden, kan representantforslaget få flertall.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer