Ukategorisert

Politiressurser på søndagshandel

Søndag fikk en Kiwi-butikk i Stavanger-området besøk av politiet.

Politipatruljen gjorde jobben, selv om det er sjelden politiet oppsøker butikken som bryter lovverket om åpningstider. Politiske begrensninger av åpningstider er politikk vedtatt av formynderne på Stortinget.

Sør-Vest politidistrikt skrev på Twitter.com, ifølge E24, at de klokken 12.08 søndag fikk melding om at en søndagsåpen butikk hadde åpnet gitteret til hovedbutikken, slik at kunder kunne forsyne seg med varer derfra.

Handel av kolonialvarer må altså politiet bruke skattefinansierte penger på. Lite tyder på at politiet prioriterer dette høyt ettersom det er få slike meldinger på søndager i Norge. Og ja, det norske forbudet betyr at en del aktører bryter loven eller er helt på kanten av det lovverket tillater.

Mest lest

Arrangementer