Ukategorisert

Mulig å klare seg fint uten fjernsynsmottaker

Det er mulig å se mange filmer, serier og TV-program, uten fjernsynsmottaker.

Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker man har og hvilke kanaler man velger å se på.

I statsbudsjettet for 2018 ble det vedtatt at NRK får kr 45,- i lisensøkning. Samtidig er merverdiavgiften økt fra ti prosent til prosent. Dette ga et krav for første termin, 1. januar 2018 til 30. juni 2018, på kroner 1 485,12.

Ettersom de fleste av TV-kanalene og andre tjenester har et rikt tilbud på nett, er det mulig å se «alt» via nettet gjennom abonnement. Har du TV, eller fjernsynsmottaker, kan du fint kvitte deg med den og likevel få med deg det meste av underholdning, nyheter og sport. At «folk flest» kan leve godt uten fjernsynsmottaker, er den viktigste årsaken til en eller annen omlegging av kringkastingsavgiften i overskuelig fremtid.

Mest lest

Arrangementer