Ukategorisert

Sterke bindinger mellom staten og idretten

Spillemidlene, altså fra overskuddet til Norsk Tipping, er én av årsakene til de sterke bindingene mellom staten og idretten.

Bindingene er uheldige på mange måter, blant annet for spillpolitikken der utenlandske selskap er utelukket fra det norske markedet. Eller politikerne ønsker monopol til Norsk Tipping, godt støttet av idrettsbevegelsen, men alle som er på internett skjønner at det er konkurranse om kundene.

Regjeringen har i dag fordelt 2 824,8 millioner kroner i spillemidler til idrettsformål for 2018. Beløpet er 227,5 millioner kroner høyere enn i 2017, ifølge Regjeringen.no.

Samrøret mellom politikere, idrettsforbundet og Norsk Tipping er et politikkområde omtrent uten angrep fra Stortinget. Politikerne fra de største partiene bruker spillemidler til å kjøpe oppslutning ved valg, blant annet gjennom bevilgninger til idrettsanlegg.

Mest lest

Arrangementer