Ukategorisert

Ble hektet på pengespill via mobilen

I forbindelse med debatten om spillpolitikk på Stortinget har det dukket opp historier om spillavhengige i medier.

En kvinne opparbeidet seg flere hundre tusen kroner i spillegjeld etter spill på utenlandske spillselskap, ifølge NRK.no.

En trist historie og historien forteller ganske mye om at personer kan foreta dumme valg. Selv om de fleste av oss gjør dumme ting en gang imellom, er privatøkonomi et privat ansvar. Ansvaret må medføre at vi ikke bruker for mye penger, og for mye penger på spill er dumt.

Norge har et restriktiv spillpolitikk med enerettsmodellen, og dermed utenlandske aktører på nett utenfor norsk kontroll. Kvinnens historie viser at dagens spillpolitikk har betydelig forbedringspotensialet, for eksempel gjennom et system med lisenser som utenlandske aktører ønsker.

Liberaleren er mer liberal enn aktørene. Vi ønsker et så fritt marked som overhode mulig.

Mest lest

Arrangementer