Ukategorisert

Vil samkjøre tilsynspraksis i næringslivet

Dersom Torbjørn Røe Isaksen (H) får til en samordnet og enhetlig tilsynspraksis i næringslivet, har han gjort en god jobb som næringsminister.

Aktørene i for eksempel reiselivsnæringen kan få besøk av representanter fra 18 ulike offentlige instanser for tilsyn. Besøkene skjer ofte midt i sesongen når bedriftene har mest å gjøre.

–Vi har satt i gang et arbeid for å få til en mer samordnet og enhetlig tilsynspraksis i næringslivet. Vi begynner med reiselivsnæringen, som i alt har 18 ulike tilsyn, sier Torbjørn Røe Isaksen til VG.

Det optimale er kraftig reduksjon av offentlige instanser som kontrollerer næringslivet, men ettersom det virker umulig for politikerne å bygge ned staten er dette kun en uoppnåelig drøm. Et bra alternativ er samkjøring av de offentlige instansene.

Mest lest

Arrangementer