Ukategorisert

Økt avgift på solkrem med lav faktor?

Formynderen Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet, fremmer igjen tanker som på sikt betyr redusert frihet.

Politikerne kan ikke gjennom reguleringer og forbud beskytte alle mot alt.

Toppe har sendt inn et spørsmål til den ordinære spørretimen i Stortinget. Hun spør helseministeren om regjeringen vil vurdere tiltak som økt avgift på solkrem med lav faktor og forbud mot solarier?

Bakgrunnen for spørsmålet, er at Norge er i verdenstoppen i føflekkreft.

Det er ordinær spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

Helse spørsmålet fra Kjersti Toppe til helseministeren Bent Høie (H):
«Norge er på verdenstoppen i føflekkreft. 2 114 fikk påvist sykdommen i 2016, og 330 døde. Over 90 pst. av tilfellene knyttes til UV-stråler, mest fra sol og solarier. I kreftstrategien oppgis det at det skal gis målrettet informasjon om sammenhengen mellom soleksponering og risiko for hudkreft, og at det forebyggende arbeidet skal følges opp i Nasjonal UV- og hudkreftstrategi 2019-2023. Hva vil regjeringen gjøre for å forebygge hudkreft, og vil den vurdere tiltak som økt avgift på solkrem med lav faktor og forbud mot solarier?»

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Are Liltved Nesland
Are Liltved Nesland
3 years ago

Foruten å være et fryktelig dårlig forslag, så er det et ytterligere meget viktig poeng at forslaget er diskrimenerende (til og med på grensen til å være rasistisk). Som hovedregel skal man jo smøre seg med lavere solfaktor jo mørkere hudfarge man har fordi man da trenger mer sol (med tanke på å D-vitaminproduksjon). Kjersti Toppes forslag vil jo i realiteten gjøre det dyrere for mange nordmenn med innvandrerbakgrunn å bruke riktig solfaktor!

Fra arkivet