Ukategorisert

Kommunen reagerer på RBK-logo

Ideelt burde dette vært en sak mellom Øystein Siim og Arne Martinsen, og Rosenborg Ballklubb; ikke en sak mellom Trondheim kommune og supporterne.

At dette er en sak for Trondheim kommune, sier alt om hvor lav verdi den private eiendomsretten har. På egen eiendom må og skal eierne få bestemme. Slik er det ikke i Norge i dag, noe Liberalerens lesere får vite daglig i sak etter sak.

Øystein Siim og Arne Martinsen har malt RBK-logoen på garasjen som Øystein Siim eier. Trondheim kommune har omsider reagert, og mener det skulle vært søkt om tillatelse til tak-pynten. Supporterne har, ifølge NRK.no, én måned på seg til å innhente nødvendig tillatelse fra kommunen.

I den store sammenhengen er dette en liten sak, men prinsipielt er den viktig; skal borgere få bestemme over egen eiendom? Liberalister mener den private eiendomsretten er hellig, selv om også liberalere har interessante debatter om eiendomsrettigheter. De debattene er ulike debattene som pågår på Stortinget og i kommunene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer