Ukategorisert

Debatten om turistskatt er en gjenganger

Skattekåte politikere og byråkrater tar gjerne debatten hver sommer, debatt om innføring av turistskatt i Norge.

Små kommuner i innbyggertall, men store i antall besøkende, ønsker økte ressurser for at kommunene skal klare oppgaven som vertskommune for besøkende fra hele verden. I flere av kommunene har det vært store utfordringer med avføring, søppel og parkering.

Politikerne har penger nok i systemet til vertskapsrollen, og private aktører som tjener penger på turister bør også påta seg mer av ansvaret. En aktør som fester ei tomt hos en grunneier, bør sørge for infrastruktur for avføring, søppel og parkering.

Kristin Krohn Devold, adm.direktør i NHO Reiseliv, mener det er dyrt nok i Norge uten turistskatt.
— Reiselivet er allerede en stor bidragsyter til kommunekassene. Reiselivets ansatte betaler totalt 20 mrd. skatt i Norge, hvorav 4,4 milliarder går direkte til bostedskommunen. En turistskatt vil redusere etterspørselen og dermed sysselsettingen i reiselivet. Da reduseres også viktige inntekter for kommunene, har Kristin Krohn Devold skrevet i et innlegg på NRK Ytring.

Mest lest

Arrangementer