Ukategorisert

Lav skatt for Facebook

Lav skatt for Facebook.com er bra, men det er en utfordring med ulike konkurransevilkår mellom aktører som kjemper hardt om kundene.

Facebook skattet litt under én million kroner til den norske stat i fjor, ifølge Dagens Næringsliv.

Selskapet anslås å tjene rundt to milliarder kroner i Norge.

De største medieaktørene i Norge krever at Stortinget sørger for at blant annet Facebook og Google blir skattlagt i Norge etter reel omsetning. Det er like konkurransevilkår som er argumentet til medielederne.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Knut-Eirik Baade
3 years ago

Om jeg handler på ebay.com forholder jeg meg til amerikansk lovgivning, ettersom det er en amerikansk nettside. Ikke betaler ebay.com skatt til Norge, selv om de tjener penger på norske kunder, heller. At facebook, som en ikke-norsk plattform, skal skatte til Norge gir egentlig ingen mening, uavhengig av hva de tjener på norske brukere. Ligger serverne med alle annonsene i Norge?

Den beste metoden for å sikre best mulig vilkår er å redusere skattene og avgiftene så langt som råd er.

Fra arkivet