Ukategorisert

Ingen FM-knapp

En stortingsrepresentant bør vite at det er enklere sagt enn gjort å få de største aktørene på FM. Det finnes ingen FM-knapp Norkring kan skru på.

Denne uken har Senterpartiet profilert seg som FM-venn på Stortinget. Et prisverdig tiltak, men FM-ballen har blitt lagt død av stortingsflertallet.

Tre store aktører har presset på og villedet lytterne for DAB. Aktørene er NRK, P4 og Radio Norge. NRK er statlig, et selskap staten eier finansiert av skatt. At NRK har vært én av de viktigste aktørene som har «tatt livet» av FM, bryter viktige prinsipp om roller i de politiske prosessene.

Åslaug Sem-Jacobsen, stortingsrepresentant for Senterpartiet, har brukt lyttertallene i sommer som argument for FM. Lyttertallene bør minimal rolle. Det prinsipielle er viktigst, om politikerne gjennom Stortinget skal kunne digitalisere? I Norge har svaret vært ja, dessverre.

FM dør ikke ut i overskuelig fremtid, men de største aktørene forblir på DAB. Det koster for mye penger å få stasjonene tilbake på FM, penger P4 og Radio Norge kan bruke på andre ting enn å leie sendere og omformere.

Vi som er skeptiske til DAB tapte kampen og bør innse tapet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer