Ukategorisert

Pressemelding fra Foreningen Tryggere Ruspolitikk: Disse rusmidlene kan bli dødelige i varmen

Varmerekorder settes flere steder i hele landet og noen steder har det vært temperaturer opp mot 35 grader. Foreningen Tryggere Ruspolitikk ber rusmiddelbrukere om å ta særlige forholdsregler i den ekstreme varmen.

Høye temperaturer i kombinasjon med enkelte rusmidler gjør oss mer utsatt for heteslag. Sentralstimulerende rusmidler som MDMA, kokain og amfetamin kan være farlige å bruke i varmen dersom man ikke er påpasselig med å kjøle ned kroppen og opprettholde væske- og saltbalansen. Enkelte legemidler kan også gi høyere kroppstemperatur.

–Det er viktig at både rusmiddelbrukere og utelivs- og festivalarrangører tar ekstra forholdsregler i varmen, mener Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

–Helst bør du unngå bruk av stimulanter når det er så varmt som nå. Disse stoffene gir økt kroppstemperatur også uten fysisk aktivitet og ved romtemperatur, ifølge en pressemelding fra Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

–Hvis du opplever høy kroppstemperatur etter å ha tatt slike rusmidler, skal du avstå fra fysisk aktivitet, ta av varme plagg og forsøke å kjøle ned kroppen med kald luft, en dusj eller en kald klut på halsen. (Unngå å gå alene ut for luft.) Dersom kroppstemperaturen ikke faller, skal du ringe 113 umiddelbart, ifølge pressemeldingen.

–Festivalarrangører og andre med ansvar for større arrangement bør uavhengig av rusmiddelbruk sørge for at det finnes nedkjølingsområder og enkel tilgang til alkoholfri drikke med salter, samt informere gjester om at de ved ubehag relatert til rus kan kontakte vakter uten å risikere politianmeldelse, melder Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

Foreningen Tryggere Ruspolitikk vil sette skadeforebygging i sentrum av norsk ruspolitikk. Foreningen jobber for å flytte fokus fra avskrekking og straff til opplysning, omsorg og menneskerettigheter.

Mest lest

Arrangementer