Ukategorisert

Nei til krisepakke til bønder

Bønder ber regjeringen om krisepakke på grunn av det veldig fine og varme sommerværet, ifølge oppslag på NRK i midten av juli.

Norske bønder er allerede grovt subsidiert av skattefinansierte penger. Prisene på produktene for forbrukerne er også høye. Alt i alt ligger det mye penger i næringen, uten ekstrabevilgninger i forbindelse med sommeren.

–En statlig redningspakke blir enda mer urimelig, all den tid bønder i snitt har en betydelige høyere samlet bruttoinntekt enn befolkningen for øvrig. Faktisk øker man inntektsulikheten i Norge ved å gi mer til bøndene. Samtidig får de – ifølge OECD – subsidier tilvarende 26,2 milliarder kroner av staten (tall fra 2015). Dette tilsvarer 550.00 kr i subsidier per årsverk, har Mats Kirkebirkeland, rådgiver i Civita, skrevet i et innlegg på Dagbladet.no.

Bønder er næringsutøvere på lik linje med butikkeiere. NHO ber ikke regjeringen om krisepakke for butikker som sliter med omsetningen fordi «folk flest» synes det er for varmt for shopping. Bøndenes organisasjoner har litt å lære av andre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer