Ukategorisert

Ny spillpolitikk gir økte skatteinntekter

Politikerne får mer penger å rutte med gjennom en spillpolitikk med lisenser og reguleringer i det norske markedet.

Analysebyrået Menon Economics har gjennomført en analyse for å se hvordan en lisensordning for internasjonale gamblingselskaper kunne sett ut i Norge. Rapporten er laget på oppdrag for spillselskapene Gaming Innovation Group, ComeOn, Kindred Group og Betsson Group.

Rapporten mener nordmenn i 2017 spilte for 3,4 milliarder kroner ved internasjonale nettkasinoer. Det er én milliard kroner mer enn hva Lotteritilsynet tidligere har anslått.

–Det viktigste for oss har vært å få faktagrunnlaget på plass, og det viser at dette vil lønne seg i mye større grad enn man tidligere har trodd. Det sier talsperson for ComeOn, Stian Røsvik Bjørstad, ifølge E24.

At politikerne får mer penger å bruke gir en rekke bivirkninger, spesielt for oss som har et liberalistisk grunnsyn. Sosialdemokrater fra samtlige av stortingspartiene bør juble av rapportens konklusjon. Er det noe politikerne ønsker, er det penger.

Gamble vil nordmenn gjøre, uansett spillpolitikk vedtatt av Stortinget. Spørsmålet er om noe av inntektene skal inn i norske skattefinansierte budsjett? Det avgjør Stortinget i stor grad.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer