Ukategorisert

Heidi Nordby Lunde vil vite fremtidens skattesats

Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant for Høyre, med spørsmål til finansminister Siv Jensen (FrP).

–Hva vil gjennomsnittlig skattesats på husholdningenes inntekter være i 2060 vs. i dag dersom ingenting gjøres (dvs. at vi fremskriver dagens atferd)? Og hva er definisjonen på «gjennomsnittlig skattesats på husholdningens inntekter»? Det er det skriftlige spørsmålet fra Høyre-representanten.

–Produktivitetskommisjonen, ledet av professor Jørn Rattsø, (2016) har tidligere sagt at gjennomsnittlig skattesats vil være 65 % dersom lav produktivitetsvekst vedvarer med tilhørende lav inntekstvekst. Bakgrunnen for dette var blant annet framskrivninger knyttet til eldrebølge, lavere oljeinntekter og vekst i offentlige utgifter, har Nordby Lunde skrevet som begrunnelse for spørsmålet til finansministeren.

Siv Jensen har foreløpig ikke besvart spørsmålet, ifølge Stortinget.no.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer