Ukategorisert

Nøklebye Heiberg: -Rusavhengige trenger helsehjelp over moralisme

Astrid Nøklebye Heiberg, fast møtende vara og den eldste på Stortinget, har vært så lenge med i politikk at hun husker godt da Høyre hadde nulltoleranse mot narkotika.

Tidene har endret seg og heldigvis for det!

I dag sendte Astrid Nøklebye Heiberg ut et leserinnlegg der hun har skrevet, at spørsmålet som fortjener refleksjon er hva som har endret vårt syn på narkomane.

–For vi har forhåpentligvis lagt bak oss moralisering som utgangspunkt for rusdebatten. Dersom vi møter narkomane først og fremst med moralske betraktninger, møter vi dem med fordømmelse eller medlidenhet. Å utelukkende synes synd på et annet menneske, eller å dømme det moralsk, er sjelden et godt utgangspunkt for å hjelpe personen til å få et bedre liv, har Astrid Nøklebye Heiberg skrevet i leserinnlegget.

Selv om Nøklebye Heiberg nå fronter et liberalt syn ønsker hun ikke legalisering av narkotika slik liberalister vil ha.
–Med rusreformen følger det også en legaliseringsdebatt. Ny kunnskap om rusmiddelbruk betyr ikke at legalisering av narkotika og bredere eksponering av rus til befolkningen er en god idé. Målet med rusreformen er å hjelpe mennesker som over tid har endret prosesser i hjernen, ikke å få flere til å utsette hjernen for det samme, har Nøklebye Heiberg skrevet i leserinnlegget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer