Ukategorisert

Actis vil ha systemskifte i narkotikapolitikken

Actis vil ha slutt på straff for narkotikabruk, og følger dermed opp de politiske partiene som ønsker endring av narkotikapolitikken, ifølge P4.

Actis mener narkotika fortsatt skal være ulovlig, men mener at bruk skal møtes med helserettede reaksjoner og ikke straff.

Liberalister vil legalisere narkotika. Selv om Actis vil ha en kursendring kan vi ikke betegne rusfeltets samarbeidsorgan for frihetsforkjempere.

I løpet av relativt kort tid har mange ulike aktører skiftet syn, nemlig at bruk av narkotika bør flyttes fra justissektoren til helsesektoren. Alle som er motstandere av denne kursendringen forsvarer en kurs som har vært mislykket på mange måter.

Actis er en paraply for organisasjoner som jobber med rusfeltet, og representerer 32 organisasjoner.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Geir Gabrielsen
2 years ago

Det er jo hårreisende! Hva er det som feiler avholdsfolket? På den annen side er det et betydelig framskritt for rusfeltet.

Jarle Larsen
Jarle Larsen
2 years ago

Gode observasjoner og godt skrevet av Liberaleren. Det samme vil jeg si om kommentaren til Geir Gabrielsen. siden det tyder på at han vet mer enn han uttaler her så tillater jeg meg og svare på det ene spørsmålet hans.Ja det er hårreisende! Det er det første synlige tegn på at Norge får oppleve et samfunnsfenomen som de aller fleste av oss bare har drømt om. uten at jeg skal utdype det. HVA ER DET SOM FEILER AVHOLDSFOLKET!! Det er en fornøyelse og offentliggjøre at avholdsfolket sitter i sin egen korrupsjons felle!! Selv om 80% av landets befolkning viser sin… Read more »

Jarle Larsen
2 years ago

En avkriminalisering beskytter ikke de sårbare. Her er det viktig at vi følger med som befolkning. Forskning fra hele verden viser at det kun legalisering og påfølgende foreldrekontroll som får ned bruken blant barn og ungdom, og i tillegg har forbedringspotensiale.

Cannabis legalisering er et engangs våpen vi har ” fått ” mot korrupsjonen og det må vi ikke missbruke på en avkriminalisering som opprettholder korrupsjonen nesten som i dag. Kravet fra landets befolkning må være full legalisering.En cannabis legalisering setter stopper for den illegale virksomheten til Statens barnevern. En full legalisering gir oss også nytt helsevesen tilpasset mennesker.

Jarle Larsen
2 years ago

Avkriminaliserings Bløffen. Actis har planene i orden. I en propaganda video på siden sin offentliggjør de hva ” avkriminalisering betyr.” Avkriminalisering er ikke det samme som legalisering. Narkotikabruk vil fortsatt være forbudt, og hvis man BRYTER FORBUDET, vil man bli MØTT MED TETT , OG FORPLIKTENDE OPPFØLGING. De som sliter med rus avhengighet skal få tilbud om helsehjelp, og ikke bøter NÅR DE BLIR TATT MED NARKOTIKA. Hva slags tette forpliktelser kan det dreie seg om tro? Skal landets voksne skattebetalere tvangsbehandles av Actis for et rusproblem de ikke har? Eller er dette ordlyden fra Stortinget.Her stinker det korrupsjon nok… Read more »

Jarle Larsen
2 years ago

Krigen mot korrupsjonen er i gang. I morgen onsdag 12 desember avsløres Norge i korrupsjon rettet mot FNs medlemsland. Actis kan ikke si at de ikke har blitt gjort oppmerksom på følgende: Hold dere unna medisinsk cannabis hilsen landets uføre. Norge har fortsatt muligheten til å bli en foregangnasjon mot korrupsjon. Tro det eller ei. Hvis Stortinget offentliggjør at Norge legaliserer cannabis, før utgangen av februar. Eller vi sier det selv som samfunn. FN er lov-forpliktet til å høre på oss som samfunn. Actis representerer ikke på noen som helst måte oss som samfunn bare så det er helt klart.… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv