Ukategorisert

Må Norge ha egen distriktspolitikk?

Må politikerne utarbeide egen politikk for distriktene? Mange, de aller fleste vil svare ja på spørsmålet. Liberalister svarer nei.

Senterpartiets fremgang på meningsmålingene, kommer trolig fordi partiet vektlegger motstand mot reformer i retorikken samtidig som ordet «distriktene» brukes ofte i ordskiftet. For partienes oppslutning i de deler av landene som defineres som distrikt, er ulike tiltak viktig. Dessverre.

Nå starter regjeringen opp arbeidet med en ny stortingsmelding om distriktspolitikken, ifølge Regjeringen.no.

Eldrebølgen og mangel på arbeidskraft, noe som er en realitet i mange mindre kommuner, er det argument for skattefinansierte subsidier eller særordninger? Sosialdemokratiske politikere med rødt og blått slips vil nok svare ja på spørsmålet. Alle oss andre har lov og grunn til å være skeptiske til de politiske grepene for å sikre spredt bosetning.

Hva med å prøve mindre politikk?

Mest lest

Arrangementer