Ukategorisert

Må Norge ha egen distriktspolitikk?

Må politikerne utarbeide egen politikk for distriktene? Mange, de aller fleste vil svare ja på spørsmålet. Liberalister svarer nei.

Senterpartiets fremgang på meningsmålingene, kommer trolig fordi partiet vektlegger motstand mot reformer i retorikken samtidig som ordet «distriktene» brukes ofte i ordskiftet. For partienes oppslutning i de deler av landene som defineres som distrikt, er ulike tiltak viktig. Dessverre.

Nå starter regjeringen opp arbeidet med en ny stortingsmelding om distriktspolitikken, ifølge Regjeringen.no.

Eldrebølgen og mangel på arbeidskraft, noe som er en realitet i mange mindre kommuner, er det argument for skattefinansierte subsidier eller særordninger? Sosialdemokratiske politikere med rødt og blått slips vil nok svare ja på spørsmålet. Alle oss andre har lov og grunn til å være skeptiske til de politiske grepene for å sikre spredt bosetning.

Hva med å prøve mindre politikk?

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.