Ukategorisert

Dramatiske endringer i norsk handel

Virke mener vi står overfor en apokalypse innen varehandelen.

Nordmenns handel i utenlandske nettbutikker økte med 281 prosent fra 2011 til 2017. Det bør være et kraftfullt varsel til norske politikere, sa Harald J. Andersen, direktør for Virke Handel på Virkes konjunkturseminar mandag, ifølge en pressemelding fra Virke.

Til sammenligning har handelen i norske nettbutikker hatt en vekst på 101 prosent i samme periode.

Økt grensehandel og flere utenlandsreiser gjør at også nordmenns handel i utenlandske fysiske butikker øker raskt – 62 prosent fra 2011 til 2017. Til sammenligning opplevde de fysiske butikkene i Norge en vekst på kun 17 prosent i denne perioden.

Norske skatter og avgifter gir utenlandske selskap konkurransefortrinn. Virke reagerer også på 350-kronersgrensen, men liberalister vil aldri være imot handel på tvers av grenser. Vi ønsker så få reguleringer som mulig.

Senk skatten på norsk verdiskaping, og fjern særnorske reguleringer er noe Stortinget bør ta fatt i.

Mest lest

Arrangementer