Ukategorisert

De rike er viktig for Norge

Uten personer med rikdom ville det vært betydelig færre bedrifter, enheter som sørger for blant annet arbeidsplasser.

Med dagens velferdsstat er politikerne avhengige av privat sektor for å finansiere offentlig sektor. Det er jobber i privat sektor som sørger for at politikerne kan prioritere skole og barnehage, for å nevne to av områdene på skattefinansierte budsjett.

Keith Payne, professor i psykologi ved Universitetet i North Carolina, mener land med større økonomisk ulikhet enn andre har mer sosiale problem, kortere forventet levealder, større utfordringer med psykisk sykdom og mer kriminalitet.

–Når vi snakker om ulikhet, hører folk automatisk ordet fattigdom, men ulikhet er noe annet. Det sier Keith Payne, ifølge Forskning.no.

Debatter om ulikheter eller debatter om fattigdom, er sentrale meningsutvekslinger blant politikerne i regjeringsapparatet og på Stortinget. Rødgrønne politikere bruker ordene «ulikheter» og «større forskjeller» jevnt og trutt som en del av retorikken mot den såkalte høyresiden.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer