Ukategorisert

Reduserer selskapsskatten i statsbudsjettet for 2019

Opposisjonen skal kritisere regjeringens forslag til statsbudsjett, selv om de alternative budsjettforslagene kommer til å minne om budsjettforslaget Siv Jensen presenterte fra Stortingets talerstol i dag.

De største partiene på Stortinget er enige om det aller meste. I den store sammenhengen er det småpenger partiene er uenige om. Enigheten tones ned i retorikken i den politiske debatten.

Det mest positive i statsbudsjettforslaget er at regjeringen kutter selskapsskatten ytterligere. Det er konkurranse mellom landene om bedrifter og det er viktig å være konkurransedyktig på skatt.

Regjeringen vil begrense kommunens muligheter til eiendomsskatt. Positivt for alle oss som er motstandere av skatt og eiendomsskatt.

Regjeringen reverserer sjokolade- og sukkervareavgiften, ikke minst på grunn av det liberale fokuset mot avgiften. Regjeringen burde kuttet avgiften ytterligere i forslaget til statsbudsjett for 2019.

Bruken av oljeinntekter utgjør 2,7 prosent av Statens pensjonsfond utland. Regjeringen legger opp til fortsatt formidabel bruk av penger.

I statsbudsjettet for 2019 er det ufattelig mange andre forslag, noe Liberaleren og andre aktører vil kommentere i dagene som kommer.

Fridde til KrF
Finansministeren fridde til KrF fra Stortingets talerstol. Spesielt var dette svært synlig da hun ramset opp alle tiltakene mot barnefattigdom.

Hvordan budsjettforslaget påvirker debatten om regjeringsalternativ som pågår i KrF, blir svært spennende å følge med på.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer