Ukategorisert

Bistandsbudsjettet begynner å bli stort

Budsjettet for bistand, skattefinansiert utviklingshjelp, begynner å bli stort. Mye av våre penger går til dette formålet, selv om det opp igjennom årene har kommet mye kritikk mot en del av prosjektene.

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 øker bistandsbudsjettet med omtrent 1,9 milliarder kroner. Hvis regjeringen får flertall for budsjettet skal Norge bruke 37,8 milliarder kroner på bistand i 2019.

37,8 milliarder kroner er selv i statsbudsjettmålestokk betydelig med penger, for mye skattefinansierte penger som politikerne vil bruke på dette området.

Skattefinansiert utviklingshjelp betyr at mange borgere blir tvungne til å støtte land og prosjekt. Urettferdig, ja!

La oss vise solidaritet på ordentlig. Reduser den skattefinansierte støtten og slipp utviklingslandene til på markedet slik at de får solgt varer til nordmenn, blant annet i sunn konkurranse med norsk landbruk.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.
  • Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?
    Hvordan vet vi hva som er svindel og hva som ikke er det? Hva er det som gjør at noe løgn bør straffes, men ikke annen type løgn?
  • I møte med fiendenI møte med fienden
    Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.