Ukategorisert

Skatt på arbeid vil alltid vært en dårlig idé

Arbeidsgiveravgiften betyr mange milliarder kroner i inntekter, men den er ulogisk.

Alle partiene går til valg med lovnader om å skape arbeidsplasser, men alle de største partiene vil ha skatt på arbeid gjennom arbeidsgiveravgift.

I dag har regjeringen sendt ut en pressemelding om at differensiert arbeidsgiveravgift fungerer godt. Det mener Samfunnsøkonomisk analyse AS, som har evaluert ordningen på oppdrag fra Finansdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ett av funnene er at differensiert arbeidsgiveravgift et veldig godt virkemiddel til å motvirke befolkningsnedgangen i distriktene. Lavere skatt, altså kutt og avvikling av arbeidsgiveravgiften, ville vært et bedre tiltak.

Den politiske visjonen burde vært at så mange som mulig jobber og lever av egen inntekt. Skatt på arbeid, altså arbeidsgiveravgift, er ulogisk!

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Roald Ribe
2 years ago

Ett parti går til valg på å senke arbeidsgiveravgiften. Det er Liberalistene.

Roald Ribe
2 years ago

Og av den grunn så hadde Liberalistene halvering av arbeidsgiveravgiften som en av sine hovedsaker i 2017 valgkampen. Trygge og bærekraftige arbeidsplasser er de som er basert på å gjøre bedriftene lønnsomme ved egen hjelp, ikke de som baserer seg på subsidiering gjennom staten.

Fra arkivet