Ukategorisert

Flertallet på fylkesårsmøtet bør bruke makten

Det er logisk, det er fornuftig og det er bra at flertallet på hvert fylkesårsmøte i KrF bruker makten i valg av delegater til landsmøtet.

Det er logisk at flertallet bruker makten, uansett om det blir valgt flest delegater for at KrF skal inn i regjeringen til Erna Solberg eller inn i en eventuell regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er kamp om politikk og om retning i KrF. Det skulle bare mangle at de ulike fraksjonene forbereder seg best mulig til det avgjørende landsmøtet. Den siden som vinner avstemningen på møtet 2. november har gjort best jobb i forberedelsene til landsmøtet.

Partileder Knut Arild Hareide tapte stort på årsmøtet i Rogaland KrF, og dette tapet er trolig årsaken til at det blir ekstraordinært landsstyremøtet i KrF mandag ettermiddag.

Rogaland KrF gjorde det alle fylkesårsmøtene bør gjøre, nemlig bruke makten.

Den kommende uken blir en rekke av fylkesårsmøtene i KrF avholdt i forkant av det ekstraordinære landsmøtet.

For liberalister har det egentlig lite å si hvem som vinner KrF-kampen. KrF er et rødgrønt parti for mange liberalister, uansett retning vedtatt på møtet 2. november.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.