Ukategorisert

Forskningsrapport om høyreekstremisme i Norge

Hva kjennetegner og hvor utbredt er dagens høyreekstremisme i Norge? Dette er ett av spørsmålene i rapporten «Høyreekstremisme i Norge: Utviklingstrekk, konspirasjonsteorier og forebyggingsstrategier».

Rapporten har blitt laget på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet i et samarbeid mellom Politihøgskolen, C-REX – Senter for ekstremismeforskning og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter.

Rapporten består av fire delprosjekt.

Les rapporten.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Dickie Dick Dickens
Dickie Dick Dickens
2 years ago

Forskning viser at FrP-politikere og deres familier er den gruppen som utsettes for mest politisk motiverte hat- og voldsforbrytelser i Norge. Jammen godt at politiet har noe fornuftig å holde på med, slik at forbryterne kan fortsette sin gangstorale virksomhet uforstyrret av uønsket innblanding fra Pappa Stat.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
    I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.