Ukategorisert

Etterlyser større skillelinjer mellom religion og politikk

Religionsviter Hanne Amanda Trangerud bruker KrF og prosessen partiet er midt inne i som eksempel, men det kunne vært islamsk eller hinduistisk folkeparti som sto på vippen i norsk politikk.

Trangerud mener debatten om KrFs veivalg aktualiserer et viktig demokratisk prinsipp, nemlig behovet for et klarere skille mellom religion og politikk.

–Hvorvidt abort handler om religion kan diskuteres. Men den diskusjonen lar jeg ligge. Jeg vil i stedet etterlyse en større bevissthet omkring skillelinjene mellom religion og politikk. Det er nemlig ikke uproblematisk at det fins politiske partier som fronter synspunkter til én bestemt religion, har Hanne Amanda Trangerud skrevet på Dagbladet.no.

Hanne Amanda Trangerud mener at uansett hvor fint det er med en lovfestet fri- og familiedag, er denne loven like fullt religiøst og økonomisk diskriminerende.

— For hvorfor kan ikke en frisør holde salongen åpen på søndager om han ønsker det og selv har en annen hviledag? Slik loven nå fungerer, vil han tvinges til å ha stengt to dager i uka, mens de som holder søndag, kan drive butikk seks dager, har Trangerud skrevet på Dagbladet.no.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
    Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.