Ukategorisert

Foreslår å åpne for injisering av flere narkotiske stoff på sprøyterom

For få år siden hadde Høyre nulltoleranse mot narkotika. Nå foreslår regjeringen å åpne for injisering av flere narkotiske stoff på sprøyterom.

–Behandlingen av personer med de alvorligste rusproblemene er blant de største sosiale ulikhetene vi har i landet vårt. Vi må gjøre enda mer for å begrense skader, redde liv og sikre verdighet for personer som er rusavhengige, sier helseminister Bent Høie, ifølge Regjeringen.no.

Det er ikke godt å vite helt sikkert hva som er årsaken til den politiske kursendringen i narkotikapolitikken, men det har vært et vedvarende press mot politikere. Det har vært TV-serier, for eksempel med Petter Uteligger på TV2. Sammen av alt har vært positiv.

Regjering har i statsråd i dag fremmet et lovforslag for Stortinget om endringer i sprøyteromsloven. I dag er det bare lov å injisere heroin på sprøyterommet. Nå foreslår regjeringen å utvide dette til også å gjelde andre narkotiske stoffer som injiseres og gir fare for overdose.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer