Ukategorisert

Mange spørsmål om abort i spørretimen

Abortspørsmålet har blitt debattert de siste ukene, ikke minst fordi statsministeren har åpnet for forhandlinger med KrF om deler av loven.

På onsdag skal statsminister Erna Solberg fortelle Stortinget hva hun mener. Audun Lysbakken, partileder og stortingsrepresentant for SV, har sendt inn skriftlig spørsmål, til den ordinære spørretimen:

«Statsministeren har i media åpnet for å forhandle med Kristelig Folkeparti om abortloven § 2 tredje ledd bokstav c. Statsministeren har i intervjuer gitt inntrykk av at dette er mulig uten noen form for innskrenking av kvinners rettigheter, og i media verserer det lekkasjer om ulike modeller for endring som visstnok skal være til diskusjon i statsministerens parti. Stemmer det at det er aktuelt for regjeringen å gjøre endringer i abortloven § 2 tredje ledd bokstav c?»

Det er mange andre stortingsrepresentanter som stiller spørsmål til regjeringen om abort i den ordinære spørretimen. Hadia Tajik (Ap), Gahr Støre (Ap), Martin Henriksen (Ap), Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Freddy André Øvstegård (SV) Tellef Inge Mørland (Ap), Cecilie Myrseth (Ap), Jette F. Christensen (Ap), Ingvild Kjerkol (Ap), Espen Barth Eide (Ap), Kari Elisabeth Kaski (SV) er blant dem som har meldt inn spørsmål.

Det er ordinær spørretime onsdag formiddag.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
    Bøker gir kunnskap og inspirasjon. De kan utfordre og bekrefte. Det er en sann glede å oppdage en god bok.
  • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
    Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.