Ukategorisert

Arbeiderpartiet ønsker skattefinansiert skolemat

Arbeiderpartiet har satt av 256 millioner kroner til skolemat neste år i partiets alternative statsbudsjett.

Liberalister, og spesielt Liberaleren, setter klare grenser for politikk, altså definerer hva som er politiske oppgaver og hva borgerne skal løse uten politiske vedtak. Skolemat er ikke en offentlig oppgave, selv om Arbeiderpartiet også vil bruke skattefinansierte penger på dette området.

Dersom Stortinget vedtar en ordning med skattefinansiert skolemat, overtar staten nok et område i det som bør være em naturlig del av den private barneomsorgen. Når det gjelder kosthold bør barn, ungdommer, foreldre og foresatte, sette rammene slik tradisjonen er i Norge.

Det er ikke flertall på Stortinget i inneværende periode for enorm satsing på skattefinansiert skolemat, men en slik ordning presser seg frem med alle forslagene på Stortinget. Slik blir det når politikerne ikke setter grenser for politikk!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
3 years ago

At Arbeiderpartiet foreslår skattefinansiert skolemat er et sikkert tegn på at partiet befinner seg i opposisjon. I åtte år hadde de regjeringsmakt i flertall sammen med sine sosialistiske gelikere, og ingen skattefinansiert skolemat ble det. Jeg håper Arbeiderpartiet i flere tiår fremover vil komme med det samme forslaget.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.