Ukategorisert

SV vil ha ny Saudi-Arabia-politikk

Tre av stortingsrepresentantene til SV ønsker ny Saudi-Arabia-politikk.

Det er Audun Lysbakken, Kari Elisabeth Kaski og Petter Eide som ønsker å instruere regjeringen til ny politikk ovenfor det illiberale regimet i Saudi-Arabia.

–Stortinget ber regjeringen sørge for at Norge sammen med likesinnede land krever uavhengig FN-ledet granskning av drapet på Jamal Khashoggi, er ett av punktene i forslaget.

–Stortinget ber regjeringen kreve umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av alle samvittighetsfanger i Saudi-Arabia, inkludert alle arresterte, men ikke dømte, kvinneaktivister, er ett annet punkt publisert på Stortinget.no.

–Det saudiske regimet har tidligere vist at det responderer på internasjonalt press. Bloggeren Raif Badawi ble dømt til ti års fengsel og 1 000 piskeslag. Etter at han mottok 50 piskeslag, startet en omfattende internasjonal bølge av protester. Siden har han ikke mottatt flere piskeslag. Det betyr noe at andre land fordømmer og tar til motmæle mot politikken som føres. Khashoggi-drapet har ført til at saudiske menneskerettighetsaktivister og opposisjonelle føler seg utrygge over hele verden, har forslagstillerne skrevet som begrunnelse for representantforslaget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer