Kommentar

Utvalg skal vurdere avgifter

Regjeringen oppnevnte på fredag et utvalg som skal vurdere avgiftene på sjokolade- og sukkervarer, og alkoholfrie drikkevarer.

Det er nesten komisk, at en ikke-sosialistisk regjering oppnevner et utvalg som skal vurdere om avgiftene i større grad enn i dag kan utformes slik at de tar hensyn til helse- og ernæringsmessige formål,

Stortinget vedtar avgifter for å regulere forbruk og for å finansiere en enorm offentlig sektor. Uten behov for penger, altså en mindre offentlig sektor, ville det vært færre avgifter, og avgiftsnivået ville vært lavere.

Hver enkelt person, gjerne voksne personer, må få bestemme hva man putter i egen kropp, uten at inntaket skal finansiere statens størrelse.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
    Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
    Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?