Ukategorisert

Alkohol kan være sunt

Det er nesten alltid fokus på bivirkningene med alkohol, men fornuftig inntak av alkohol kan være fornuftig; uten at det finnes en fasit på hva som er fornuftig.

Én av de positive virkningene med alkohol, er i forbindelse med mat og sosialt samvær. Puben med gode venner med glass fylt av chilinøtter og øl, kan være artig og avslappende. Vin kan gjøre matretter til gode opplevelser. I debatter om alkohol og rus blir de positive opplevelsene altfor sjelden trukket frem.

Nå har Stortinget vedtatt helseadvarslene på alkoholholdig drikke, omtrent som helseadvarslene på tobakksproduktene. Symbolpolitikk med få konsekvenser, bortsett fra at flere kan «glemme» de positive ringvirkningene.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?
    Det blir mindre undertrykkelse i verden når kvinner har de samme individuelle rettigheter som menn.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
    Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?