Nyheter

Bruk av tortur mot fanger i Saudi-Arabia

Freddy André Øvstegård, stortingsrepresentant for SV, stiller utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide (H) et godt skriftlig spørsmål om Saudi-Arabia.

–Nye opplysninger om saudiske myndigheters bruk av tortur mot fengslede aktivister har nylig blitt kjent. Hvordan påvirker de nye avsløringene om bruk av tortur mot politiske fanger Norges forhold til Saudi-Arabia, og hva vil statsråden foreta seg ovenfor saudiske myndigheter? Det er spørsmålet fra SV-politikeren.

Ifølge Amnesty International blir kvinnerettsaktivistene, som har vært fengslet i måneder uten tilgang på juridisk bistand, systematisk utsatt for pisking, elektrosjokk og seksuell trakassering. Rapporten beskriver at noen av de innsatte er så ille tilredt at de har hatt problemer med å stå oppreist, ifølge Freddy André Øvstegård.

Utenriksministeren har foreløpig ikke besvart spørsmålet.

Kommentarer

Please Login to comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.