Ukategorisert

Vil ha økonomisk åpenhet om Stortingets tilskudd til partigruppene

De politiske partiene og partigruppene bør bruke mindre skattefinansierte penger. Det bør være Stortingets målsetting, men slik er det ikke for politikere som veldig ofte sender regningen til borgerne i form av skatter og avgifter.

Den siste tiden har det vært massiv omtale om hvordan stortingsgrupper bruker penger. Medieoppslagene har fått Miljøpartiet De Grønne og Per Espen Stoknes til å fremme et representantforslag.

–Presidentskapet bes fremme et forslag hvor Stortingets retningslinjer for bruk av tilskudd fra Stortinget til stortingsgrupper og uavhengige representanter oppdateres. De nye retningslinjene skal inneholde et krav om økonomisk åpenhet om hvordan tilskuddene brukes og retningslinjer for innsyn i regnskapene tilsvarende annen bruk av offentlig midler, har Per Espen Stoknes skrevet i forslaget.

Blant liberalister er det nok delte meninger om saken. Noen liberalere mener at politikere skal få frihet til å bruke pengene slik de ønsker, mens andre ønsker retningslinjer for bruk av skattefinansierte penger i stortingsgruppene. Alle liberalister er enige om at de skattefinansierte overføringene til partiene bør reduseres!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer