Ukategorisert

Cannabis-debatt

Denne uken har det vært debatt om cannabis på Dagsnytt 18, på NRK.

Debatten ligger på NRK.no fra sendingen mandag 10. desember.

Det var en litt utypisk debatt, en debatt der det ble trukket frem at Norge har et relativt lavt konsum av rus sammenlignet med andre land. Økonomisk velstand kan være en av flere årsaker, kom det frem i debatten.

Liberalister ser mange fordeler med legalisering, altså regulering av markedet. Uansett om legalisering gir positive ringvirkninger eller ikke, vil frihetselskende personer kjempe for frihet; altså retten til å putte hva som helst i egen kropp. Blant liberalister er det ingen prinsipielle skiller mellom inntak av brennevin eller cannabis.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dag Endal
3 years ago

Litt spesielt å konkludere med at de som ikke er villige til å putte hva som helst i kroppen, ikke er frihetselskende. Og at frihet defineres som retten til å putte hva som helst i egen kropp.
En overklassetilnærming i en verden der friheten er truet fra så mange kanter! Og der millioner av menneskers frihet er fratatt dem nettopp av det de putter i kroppen.

Jarle Larsen
Jarle Larsen
3 years ago

Utypisk debatt. Utypisk har blitt mer og mer vanlig de siste par årene. Og det er det hovedsaklig to grunner til. 1.Når Actis forsto at stadig økende bruk var argument for legalisering. 2.Når Solberg regjeringen fant opp og innførte alkoholpromillegrense på narkotika og andre medisiner i 2016, samt praktiseringen rundt dette med ulovlig inndragning av førerkort og ulovlig inndragning av barn på bakgrunn av de nye spytteprøvene i trafikkontroller?? 3 distrikter har meldt om en dobling av barne beslag på 2 år. Så kan jo hver og en tenke hva hadde skjedd i USA om myndighetene skulle begynne ta barna… Read more »

Fra arkivet