Ukategorisert

Eldre fikk servert én dag gamle fiskeboller på julaften

Bortsett fra mange hardtarbeidende ansatte i eldreomsorgen, er det mye som er galt i skattefinansiert omsorg for eldre i Norge.

Pleietrengende i Andøy kommune i Vesterålen, fikk servert «gamle» fiskeboller på julaften. Fiskeboller ble servert til tross for at regjeringen har økt oppmerksomheten rundt måltidene i kommunale institusjoner.

–Jeg ble sint og lei meg, sier Irene Eilertsen, ifølge NRK, om julemiddagen hennes far fikk fra Andøy kommune.

Valgkampsak
I år blir det gjennomført kommunevalg i Norge. I hvert kommunevalg er eldreomsorg en av de sentrale valgkampsakene. Slik blir det også i år, til tross for at Norge aldri har brukt mer skattefinansierte penger på formålet.

At eldreomsorg er tema ved hvert kommunevalg, viser hvor elendig organisering det er på dette politikkområde. Og eldre personer fortjener mer enn fiskeboller til middag på julaften.

Ja til privatisering av helse og omsorg!

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Roald Ribe
2 years ago

Liberalistene Oslo sitt lokalprogram som vi går til valg på i september er som følger hva gjelder eldre: Eldreomsorg og omsorgstjenester Omsorgen for eldre og syke har flere gode sivile initiativtakere og ideelle organisasjoner som leverandører. Disse leverer ofte best resultat, målt i gode tilbakemeldinger fra brukere og pårørende. Ved å forenkle byråkratiet for sivile alternativer og sørge for økt fleksibilitet økes muligheten for gode tilbud. Hver enkelt skal selv kunne velge et alternativ som passer dem best, og ikke i sine siste år eller når sykdom rammer bli utsatt for en dehumaniserende prosess. Eldre mennesker skal ikke reduseres til… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
    Effektive altruister er mer opptatt av regnestykker, og forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.