Ukategorisert

Eldre fikk servert én dag gamle fiskeboller på julaften

Bortsett fra mange hardtarbeidende ansatte i eldreomsorgen, er det mye som er galt i skattefinansiert omsorg for eldre i Norge.

Pleietrengende i Andøy kommune i Vesterålen, fikk servert «gamle» fiskeboller på julaften. Fiskeboller ble servert til tross for at regjeringen har økt oppmerksomheten rundt måltidene i kommunale institusjoner.

–Jeg ble sint og lei meg, sier Irene Eilertsen, ifølge NRK, om julemiddagen hennes far fikk fra Andøy kommune.

Valgkampsak
I år blir det gjennomført kommunevalg i Norge. I hvert kommunevalg er eldreomsorg en av de sentrale valgkampsakene. Slik blir det også i år, til tross for at Norge aldri har brukt mer skattefinansierte penger på formålet.

At eldreomsorg er tema ved hvert kommunevalg, viser hvor elendig organisering det er på dette politikkområde. Og eldre personer fortjener mer enn fiskeboller til middag på julaften.

Ja til privatisering av helse og omsorg!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Roald Ribe
3 years ago

Liberalistene Oslo sitt lokalprogram som vi går til valg på i september er som følger hva gjelder eldre: Eldreomsorg og omsorgstjenester Omsorgen for eldre og syke har flere gode sivile initiativtakere og ideelle organisasjoner som leverandører. Disse leverer ofte best resultat, målt i gode tilbakemeldinger fra brukere og pårørende. Ved å forenkle byråkratiet for sivile alternativer og sørge for økt fleksibilitet økes muligheten for gode tilbud. Hver enkelt skal selv kunne velge et alternativ som passer dem best, og ikke i sine siste år eller når sykdom rammer bli utsatt for en dehumaniserende prosess. Eldre mennesker skal ikke reduseres til… Read more »

Fra arkivet