Ukategorisert

Bør nominere JA-kommuner

Mer konkurranse blant norske kommuner, konkurranse om en pris som blir delt ut til våren.

KS og NHO har tatt et felles initiativ for å fremme gode vertskommuner for næringslivet.

–Sammen med flere fylkeskommuner tar vi nå initiativ til en pris vi har kalt «Gode vertskommuner for næringslivet». Hovedmålet med initiativet er å skape positiv oppmerksomhet om et viktig samfunnsområde, og samtidig stimulere til dialog og rolleforståelse mellom kommuner og næringsliv, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS, i en pressemelding.

Målet med initiativet er å løfte frem kommuner som har gjort noe fortjenestefullt overfor næringslivet. Prisen kan deles ut på bakgrunn av enkelttiltak på området, eller begrunnes i et godt helhetlig arbeid på feltet.

Det er lagt opp til en enkel konkurranseform hvor både kommuner og bedrifter kan nominere kommuner. På bakgrunn av regionale kåringer vil KS og NHO utnevne nasjonale vinnere. Prisen skal deles ut i to kategorier; for kommuner over og under 15000 innbyggere. Grensen kan fravikes ut fra regionale forhold. Juryene består av representanter fra KS, NHO og enkelte fylkeskommuner.

Det er på tide at JA-kommuner får anerkjennelse for positiv holdning til næringsvirksomhet. Konkurransen kan være en oppmuntring til mer liberal politikk i kommunesektoren.

Vinnerne blir kåret under Kommunalpolitisk toppmøte i Oslo til våren.

Tags:

Mest lest

Arrangementer