Ukategorisert

Vil regulere bruk av kryptovaluta

Jan Bøhler, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, tar til ordet for flere reguleringer av kryptovaluta, og bruker kidnappingssaken på Lørenskog som eksempel i spørretimen.

AP-representanten stiller spørsmål til finansminister Siv Jensen (FrP) i den ordinære spørretimen.

Hele spørsmålet:
«I den alvorlige kidnappingssaken på Lørenskog har de antatte kidnapperne stilt et stort pengekrav i kryptovalutaen Monero. Den er iboende kryptert og sikret og skjuler hvilke summer som sendes og til hvem. Selv ikke Monero kan finne det ut. Det er dermed stor fare for at kriminelle vil bruke slike kryptovalutaer til hvitvasking og skjuling av kriminalitet. Hvilke initiativer kan og vil regjeringen ta nasjonalt og internasjonalt for å regulere bruk av kryptovaluta og hindre at den brukes til å skjule kriminalitet?»

Det finnes mange politikere, ikke minst på Stortinget, som mener virtuell valuta er attraktivt for skatteunndragelse, hvitvasking, finansiering av terror eller ulovlig virksomhet og annen kriminalitet.
Det er spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

Mest lest

Arrangementer