Ukategorisert

Regjeringsforhandlingene engasjerer og er populære oddsspill

Bookmakerne og det norske folk tror KrFs nestlederduo Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad sitter i hver sin ministerstol når regjeringsforhandlingene på Granavollen er ferdig.

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt en god pekepinn på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter. ComeOn! har satt ulike odds på utfallet av regjeringsforhandlingene mellom Høyre (H), Fremskrittspartiet (FrP), Venstre (V) og Kristelig Folkeparti (KrF) på Granavollen.

–Regjeringsforhandlingene engasjerer, og er et populært oddsspill. Folk bryr seg om hvilke politikere som skal styre Norge og hvem som skal stå ansvarlig for hvert departement. Forhandlingene på Granavollen er spesielle fordi «minipartiet» KrF sitter med nøkkelen til borgerlig flertallsregjering, og sånn sett har gode kort på hånda når det kommer til krav om statsråder og statsrådsposter. Det sier Fredrik Fodnes, analytiker i ComeOn!, i en pressemelding.

–I og med at Knut Arild Hareide selv har gått ut og sagt han er uaktuell som minister, er både vi og oddsmarkedet samstemte i at nestlederne i partiet, Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, får hver sin statsrådspost (begge til 1.10 i odds). Samtidig er Hans Fredrik Grøvan (2.50) også en het kandidat. Han er i dag parlamentarisk leder i partiet, og det ofte er tradisjon at denne går over i statsrådsstilling når en ministerpost åpner seg, sier Fodnes.

Klart for supercomeback?
For den optimistiske gambleren kan man også sette penger på supercomeback fra partiveteranene Kjell Magne Bondevik og Valgerd Svarstad Haugland til 100 i vinnerodds. Et gjensyn med tidligere helseminister og «Røykelovens far», Dagfinn Høybråten gir 20 ganger pengene tilbake, ifølge pressemeldingen fra ComeOn!.

Alt tyder på at det blir utvidelse av regjeringen ettersom partiene har innkalt besluttende organ torsdag ettermiddag.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer