Ukategorisert

Ikke flertall for å forby pappvin

Ulempen med forslaget til Helsedirektoratet, er at forbud avler forbud. Det som nå er et forslag kan på sikt bli vedtatt av formynderne.

Et pappvinforbud kan redde 30 liv i året, mener Helsedirektoratet. Derfor vil de at politikerne skal vurdere å begrense eller avskaffe vin i store forpakninger, ifølge NRK.

Folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) parkerer forslaget.

–Det er fullstendig uaktuelt for regjeringen å forby pappvin. Det vil derfor ikke komme et forbud mot dette i folkehelsemeldingen, uttaler Michaelsen til VG via kommunikasjonsenheten i departementet.

Vi kan ikke sette likhetstegn mellom tilgjengelighet og konsum. Alkoholpolitikken har aldri vært mer liberal enn i dag, likevel drikker for eksempel ungdommer mindre. Det viser forskning blant annet Liberaleren har omtalt.

Formyndere og helsepersonell trekker ofte frem de negative sidene ved alkohol og rusmidler. Alkohol kan være positivt for mange av oss. Vin, også viner i pappkartonger, gir gode matopplevelser og hyggelige sosiale lag.

Uansett politisk flertall på Stortinget og sammensetningen av regjeringen, vil liberalister kjempe for frihet; altså retten til å putte hva som helst i egen kropp. Blant liberalister er det ingen prinsipielle skiller mellom inntak av pappvin, potetgull og snus.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer