Ukategorisert

Betyr ubemannet døgnåpne butikker slutten for debatten om søndagsåpne butikker?

Coop åpner Norges første ubemannede døgnbutikk, ifølge NA24.

Debatten om søndagsåpne butikker har vært håpløse debatter for alle som setter den private eiendomsretten høyt. Blant norske politikere betyr en annerledes søndag mer enn retten til å bestemme over egen eiendom.

I løpet av første halvår 2019 åpner Coop en Extra-butikk i Bogstadveien i Oslo som vil skille seg ut fra alle andre butikker. Kundene kan låse opp butikken kun ved hjelp av mobilen, når Coop skal teste sin første ubemannede døgnåpne butikk i Norge. Det viktigste med åpningen, er at kjeden skal hente lærdom til andre butikker i kjeden. På sikt er det mulig å se for seg flere, ganske mange butikker uten den tradisjonelle betjeningen. Uten betjening er det ingen ulemper for ansatte med søndagsåpne butikker.

Teknologisk utvikling tvinger politikerne til å liberalisere lovverket, også Lov om helligdager og helligdagsfred.

Skribenten mener noe av det triveligste med handel, er å treffe andre personer og betjening. Ubemannet døgnåpne butikker gir oss noen fordeler, men også noen ulemper. Det er en annen sak, en annen debatt.

Mest lest

Arrangementer