Ukategorisert

Gir ut bok for å bekjempe rasisme og hat

I dag lanserte kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) boken «16 år med Benjaminprisen».

Boken skal få elever il å tenke over hvordan handlinger og ord påvirker andre.

Benjaminprisen bærer navnet til Benjamin Hermansen, som ble drept av nynazister på Holmlia 26. januar 2001. Prisen deles ut hvert år til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering.

–Jeg ville samle erfaringene fra de 16 skolene som har vunnet prisen siden 2002. Dette er skoler som har arbeidet målbevisst og langsiktig for å skape gode holdninger. Elevene og lærerne som har bidratt til boken, har funnet nye veier for å bekjempe rasisme, og for å bygge et mangfold hvor alle kan kjenne seg hjemme, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, ifølge Regjeringen.no.

Boken er utgitt av Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) i samarbeid med Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet. Den inneholder faglige artikler, erfaringer fra skolene og pedagogisk materiell som kan brukes til å ta opp temaer som rasisme, hatefulle ytringer og diskriminering.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer