Ukategorisert

Vil statsråden ta initiativ til å senke avgiften?

I den ordinære spørretimen på onsdag, spør stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) om finansminister Siv Jensen vil senke avgiften på ikke-alkoholholdige drikkevarer?

Det er Stortinget som fastsetter avgiftene i Norge, selv om regjeringen har foreslått mange avgiftsøkninger. Politikerne bruker avgifter for å finansiere velferdsstaten og regulere forbruk. Stortinget kan med fordel senke avgiftsnivået i Norge.

Hele spørsmålet fra stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik:
«Nordby shoppingsenter hadde rekordomsetning på 4,5 mrd. kroner i 2018 og omtales av senterlederen som «Norges største kjøpesenter». Både dette og flere andre gigantsentre langs svenskegrensa har planer om kraftig utvidelse. Til tross for at arbeidsplasser og store investeringer i norsk bryggerinæring har gått tapt, har Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti valgt å opprettholde den kraftige avgiftsøkningen på ikke-alkoholholdige drikkevarer fra 2017. Vil statsråden ta initiativ til å senke avgiften?»

Det var for ordens skyld et høyt avgiftstrykk også under den rødgrønne regjeringen.

Det er spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

Mest lest

Arrangementer