Ukategorisert

«Helsesista» privatiserer helse

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», tar universet sitt til TV i serien «Helsesista» som har premiere på TV2 den 1. mars.

Tale Maria Krohn Engvik er helsesøsteren som sa opp sin faste stilling i Oslo kommune for at hun skulle nå ut til ungdommer på deres arena.
Valget tok hun da ungdommer fra hele landet uoppfordret begynte å følge Snapchat-kontoen «Helsesista» som hun benyttet i jobben sin. Med en miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet når hun ut til opp mot 150 000 seere på Snapchat daglig. Svært mange barn og unge tar kontakt via appen, der de forteller personlige historier eller stiller spørsmål om det de lurer på.

I TV-serien for og med ungdommer, blir tabubelagte tema som sex, kropp, nakenbilder, selvmordstanker og kjærlighetssorg tatt opp på en enkel og ufarlig måte, ifølge en pressemelding fra TV2.

Krohn Engvik har med ny teknologi og sosiale medier, vist at det er mulig å privatisere helse og viktige tjenester for ungdommer.

TV2 håper serien vil engasjere og opplyse ungdommer.

–Tale Krohn Engvik er en viktig stemme i norsk offentlighet fordi hun driver med folkeopplysning rettet mot ungdom og treffer dem på deres egen plattform Snapchat. I denne serien bryter hun tabuer og snakker om det veldig mange lurer på, men ikke tør å spørre om. Vi håper at serien vil engasjere og opplyse med innhold som oppleves ekte og tett på hverdagen til norske ungdommer, sier Jarle Nakken, programredaktør i TV 2, i pressemeldingen.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
    I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.