Ukategorisert

Pass er like naturlig som brød

I en verden der vi reiser mye, bør det være uproblematisk å få tak i pass. Eller det skal være uproblematisk å få pass.

— Det er stor pågang på bestilling av pass i Oslo og østlandsområdet. Vi beklager dette. Hvis du ikke får time på ditt nærmeste passkontor, anbefaler vi at du sjekker andre passkontorer i nærheten. Politiet legger fortløpende ut ledige timer på nett, og vi anbefaler at du sjekker jevnlig. Det har politiet skrevet på Politiet.no.

Passkontor har blitt lagt ned eller forsvinner i løpet av kort tid. Kuttene kommer av, veldig enkelt forklart, at passkontorene ikke tilfredsstiller kravene til fysisk sikrede lokale, eller ansatte som mangler ID-faglig kompetanse. Dette må politikerne fikse, for pass bør være like naturlig som brød.

At det skal være flere måneder med ventetid for å få pass, er unødvendig. Rett og slett unødvendig!

Tilgjengeligheten på pass bør være god. Er det staten som produserer pass bør det være til selvkost.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer